FNRS Dressuurproeven

FNRS dressuurproeven bij de Mennomaneezje

Zodra ruiters het rijden enigszins onder de knie hebben kan er, in overleg met de instructie, deelgenomen worden aan de F proeven. De F proeven zijn opgebouwd in niveaus, van F1 tot en met F20. Dit niveau zal in de meeste gevallen gelijk zijn aan het niveau waarin er in de les gereden wordt. Tijdens de lessen wordt er geoefend in de verschillende onderdelen die voorkomen in de proeven en in het rijden van de proeven zelf.

Ieder niveau heeft een A- en een B-proef, bijvoorbeeld F1-A en F1-B. Deze proeven zijn qua niveau hetzelfde, enkel de volgorde van de te rijden figuren is anders. Dit om te voorkomen dat er iedere maand dezelfde proef wordt gereden. Van te voren wordt er vermeld welke versie er verreden zal worden, dus let bij het opgeven goed op welke proef je moet gaan oefenen.

Naast het rijden van een proefje wordt ook de kennis van de ruiter getest. Wanneer je voor een diploma moet rijden (F2, F4, F6, F8 en F10) dien je na je proefje een theorie examen te maken. Deze theorie bestaat uit tien meerkeuzevragen te leren uit het FNRS handboek: ‘Leer paardrijden met plezier’. Hieronder een overzicht van de te leren hoofdstukken:

F2 – t/m hoofdstuk 7 (Op weg naar F1 en F2)
F4 – t/m hoofdstuk 8 (Op weg naar F3 en F4)
F6 – t/m hoofdstuk 10 (Op weg naar F5 en F6)
F8 – t/m hoofdstuk 11 (Op weg naar F7 en F8)

Dit boek, incl. een proevenboekje, kunt u kopen op de manege voor €15,-